• Kittenbeleid
 • Plannen

 • Nesten
 • Ons uitkruis-programma
 • Gezondheid

 • Herplaatsers • Kittenbeleid


  Onze kittens mogen verhuizen vanaf de leeftijd van 13 à 14 weken en met een minimum gewicht van 1200 gram. De kittens worden twee keer gevaccineerd tegen katten- en niesziekte en ze worden ontwormd. De kittens worden gechipt en zij krijgen bij verhuizing een stamboom van Mundikat en Europees paspoort mee.
  Ook wordt er een maand gratis verzekering meegegeven van Petplan (enkel binnen NL, deze verzekering wordt niet stilzwijgend verlengd, u zit dus nergens aan vast).
  Daarnaast krijgt u informatie over de verzorging, een voedingsadvies en een kittenpakket (met o.a voer voor de eerste dagen) mee.
  Wij maken gebruik van een koopovereenkomst, deze kan ter informatie op aanvraag worden toegezonden.

  Gezondheid staat bij ons voorop. Onze fokdieren worden (regelmatig) getest op de meest voorkomende erfelijke aandoeningen als HCM, PKD, CMS en Patella Luxatie en de besmettelijke ziekten FIV en FeLV.
  Meer hierover leest u hier.

  Daarnaast zijn we ook een uitkruis programma gestart om meer vitaliteit in het ras te brengen en daarmee ook het inteelt percentage te verlagen.


  Een Devon Rex is een kat die beter niet als enige kat gehouden kan worden, zij hebben echt een maatje nodig. Om die reden plaatsen wij onze kittens alleen als er nog een andere kat (of meerdere) aanwezig is of als daar op korte termijn voor gezorgd kan worden.

  Onze kittens worden niet geplaatst bij mensen waar ze vrij buiten mogen lopen. Dit vanwege de gevaren op straat (de kat kan immers aangereden, gestolen of vergiftigd worden, de weg kwijt raken of besmettelijke ziekten als FIV en FeLV oplopen door contact/ruzies met andere besmette katten buiten). Een afgeschermde tuin/balkon of een kattenren is een goed alternatief om de kat veilig buiten te laten.  De kittens groeien op in huiselijke kring, met kinderen en hond, en zullen gewend zijn aan allerlei dagelijkse handelingen.

  Als er bij ons kittens worden geboren, kan het enige tijd duren voor er meer zekerheid is over de beschikbaarheid van de kittens. Dit i.v.m een eventuele keuze om kittens in te zetten voor verdere fokactiviteiten, het kost soms tijd om hierop te selecteren. Ook willen wij zeker zijn van de gezondheid van een kitten. Tot die tijd worden er wel geregeld foto’s gestuurd, op de facebookpagina en op de website geplaatst zodat de ontwikkelingen van de kittens gevolgd kan worden. Er wordt zoveel mogelijk in volgorde van de (eventuele) wachtlijst gewerkt. Er wordt pas een wachtlijst opgemaakt als wij ook daadwerkelijk kittens verwachten.

  Meestal kunt u zo rond de leeftijd van 6 weken voor het eerst (vrijblijvend) op bezoek komen. Wij verzoeken u dan wel om niet nog een andere cattery te bezoeken op dezelfde dag i.v.m de kans op het overbrengen van bacteriën en/of virussen.

  Mocht een kitten oud genoeg zijn om te verhuizen ten tijde van een eerste bezichtiging dan wordt het kitten niet meteen meegegeven. Dit om impuls aankopen te voorkomen.

  Wilt u een kitten definitief reserveren, dan vragen wij een aanbetaling, dit kan enkel nadat u de kitten(s) heeft ontmoet en er een wederzijdse "klik" is. U krijgt hiervan een (wederzijds) ondertekend bewijs mee. De aanbetaling wordt bij annulering door de koper niet terugbetaald.

  Wij als cattery behouden ten alle tijde het recht om een koop te annuleren, in dit geval wordt een eventuele aanbetaling uiteraard terugbetaald.
  Het kitten blijft eigendom van de cattery tot de overdracht van het kitten, als de volledige koopsom is voldaan en de koopovereenkomst is ondertekend.

  Na verhuizing blijven wij graag op de hoogte, we horen graag hoe uw kitten opgroeit.

  Wij hopen uiteraard dat het kitten oud mag worden bij de eerste eigenaar. Mocht er om wat voor reden dan ook afstand moeten worden gedaan van een door ons gefokte kat dan verwachten wij dat dit in overleg met ons wordt gedaan.


  Zo af en toe zullen wij ook gladharige kittens hebben uit een raskruising. Sommige van deze kittens zullen worden ingezet voor verdere fokaktiviteiten, maar voor de andere kittens zoeken wij een liefdevol tehuis bij een liefhebber. Deze kittens zullen grotendeels de eigenschappen van de Devon Rex bezitten, maar missen de typische krulletjes vacht. Deze kittens zullen daarom ook voor een lager bedrag verkocht worden. Gladharige kittens zullen wel gewoon verharen, maar in sommige gevallen wel minder dan een gewone huis tuin en keuken kat!
  Ook deze kittens zijn in het bezit van een afstammingsbewijs, worden 2 keer geënt, ontwormt en gechipt net als de volle Devon Rex kittens. Meer over uitkruisen vind u hier.


  * Op de informatie pagina leest u meer over o.a de gezondheid, voeding en uitkruisen.

  * Belangrijke informatie voordat u een kat aanschaft: bijsluiter lezen van het LICG.

  * In dit artikel van gedragsadviesbureau Sonja van Leeuwen lees u hoe u de introductie van een nieuw kitten met de eventuele al aanwezige kat(ten) en/of hond(en) het beste kunt aanpakken.


  Heeft u interesse in een kitten, stuur ons dan een mailtje waarin u uzelf voorstelt.
  Voor meer informatie en vragen kunt u uiteraard ook een mailtje sturen.